Fortsätt till huvudinnehåll

Nätverka

Som egenföretagare är man ganska ensam. Förutom det helt uppenbara, att jag saknar någon att fika med, så kan jag även längta efter ett bollplank för olika idéer eller någon att älta framgångar och bakslag med. Då gäller det att tänka större och skaffa sig andra "kollegor". Och jag har några olika ...

Via BarnBoksNätet inom Författarcentrum Väst har jag kontakt med författare och illustratörer från Västsverige. I BarnBoksNätet arrangeras träffar 2-3 gånger per terminen och där kan jag ventilera författarvardagen, hantverket, erfarenheter från skolbesök och liknande.

När det gäller specifika manus så har jag två nära skrivkollegor som får läsa. Den ena är Angelica Öhrn och med henne stöter och blöter jag allt möjligt, även vardagshändelser. Vi har kontakt via sms eller mail flera gånger i veckan, nästan varje dag faktiskt. Och om två veckor åker vi på vår årligen återkommande skrivresa.

När det kommer till företagande har jag en annan vän som jag brukar ha (långa!) lunchmöten med och det är Annika Melin som arbetar med språkutveckling i sitt företag Språkbussen. Vi brukar främst fokusera på marknadsföring och att hitta kanaler där vi kan hjälpas åt att lyfta varandras produkter och tjänster. Nu håller vi även på att utveckla en gemensam föreläsning som vi tror ska intressera för- och grundskolan!

Jag är väldigt glad över mina olika nätverk som både utvecklar mig och mitt företag och bidrar till att jag håller ensamvargen på lagom långt avstånd.

Annika och jag hade en gemensam arbetsdag i fredags ...

Kommentarer

  1. Åh, det är guld att ha lite kontakt med folk inom gebitet. Om så bara för moraliskt stöd.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar