Fortsätt till huvudinnehåll

8 böcker om Djurdoktorn

Vilken färgglad oktett böckerna om Djurdoktorn har blivit! Det är Carolina Ståhlberg som illustrerar och gör omslagen till den här serien. Samspelet mellan text och bild är superviktigt i en lättläst bok. Illustrationerna stöttar läsningen genom att förtydliga det som händer i berättelsen. Och självklart ska omslaget locka läsaren att plocka upp boken från första början.

Den senaste i raden av Djurdoktorn är Linus och Raja. Där hjälper Linus till när elefanten Raja får sina fötter ompysslade. Jag fick idén efter att en läsare önskat sig en berättelse om en elefant. För att vara helt ärlig, får jag ofta förslag på ämnen jag borde skriva om - men jag kan inte skriva alla. Just här sammanföll önskemålet med att jag såg en film om elefanter på en djurpark. Och så blev den en bok!

Idag kan jag faktiskt avslöja att det kommer bli ännu en bok i serien Djurdoktorn. Jag har nämligen precis fått en ny titel godkänd av förlaget och förhoppningsvis hinner vi få den färdig till januari 2020. Men vilket djur den handlar om, det håller jag hemligt en stund till ...

Linus och Raja och alla andra böcker i serien Djurdoktorn, hittar du bland annat hos Nypon förlag, Adlibris och Bokus. Och på många bibliotek!

Kommentarer