Fortsätt till huvudinnehåll

Solig söndag på kontoret

 Det är söndag, solen skiner, frosten gnistrar och jag sitter på kontoret ... är jag helt galen eller?! Lite kanske, men jag är också väldigt sugen på att skriva till "mosaik-kursen" med Monika Fagerholm. Jag går den här kursen för att få fart på min vuxenroman, den som jag nämnt av och till i flera år. Men det här manuset får alltid stryka på foten eftersom jag behöver prioritera sådant skrivande som ger mig inkomst. 

Jag gillar verkligen att skriva efter metoden som Monika presenterar; att skriva i fragment/i bitar, för att på sikt skapa en helhet. I vanliga fall skriver jag organiskt, helt utan synopsis, och därför känns mosaikmetoden inte alls främmande. Men mina vanliga manus är ju betydligt mindre i omfattning. Nu gör jag ett nytt försök att ge det större projektet den uppmärksamhet det förtjänar. På sikt kanske ...!

Om du vill veta mer om "mosaikmetoden", så har Kerstin på Skrivarpodden gjort en intervju med Monika Fagerholm. Du kan lyssna här!

Och jag har faktiskt varit ute i solen en stund ...Kommentarer