Fortsätt till huvudinnehåll

Författarbesök i Bollnäs blir 1 000:e inlägget!

 Tänk, 1 000 inlägg på den här bloggen! Inte dåligt ändå ... Jag startade bloggen i slutet av 2013, då jag precis fått besked om att Tukan förlag ville ge ut mina böcker om Tage på camping. Och nu i dagarna kommer min 71:a bok ut. Även om jag numera är betydligt mer aktiv på Instagram, så gillar jag den här kanalen och har inga planer på att sluta skriva. 

I förra veckan var jag i Bollnäs och träffade en lång rad elever i grundskolans åk 3 och i särskolans åk 7-9. Treorna jobbar med ett faktaboksprojekt där de träffar både en författare och en illustratör, för att få pepp och tips kring att skap egna faktatexter om djur. Sedan ska varje klass få trycka en bok med elevernas texter och bilder. Bollnäs skolbibliotek har initierat och sökt stöd från Kulturrådet för att genomföra det här superfina projektet! 

Hos särskolan arbetade vi med skönlitterära berättelser, och bland annat skapade vi karaktärer. Du kan tänka hur gott det känns att få kommentaren "kan vi inte fortsätta" när det var dags att avsluta efter två lektioner. 

Totalt blev det 20 lektioner under veckan, plus en inspirationsföreläsning för lärare på särskolan. En sådan här vecka är det full fart och jag ger verkligen allt! Jag hade med mig skissblock, stickning och massa böcker - plus jobbdatorn såklart. Men jag orkade bara promenera, äta middag och kolla på tv på kvällarna. Sista eftermiddagen tog jag mig samman och turistade lite och det är väldigt vackert i och runt Bollnäs. Bland annat så tog jag ett dopp i nattsvart älvvatten ... 

Och nu ska det bli skönt att sitta på kontoret fram till Bokmässan! 

En del av bilderna nedan har jag lånat av Bollnäs skolbibliotek. 

Kommentarer