Fortsätt till huvudinnehåll

Författarbesök i Götene

 Den här veckan har jag varit i Götene på författarbesök. Under två dagar körde jag kors och tvärs för att träffa kommunens alla treor. Det blev många fina möten med intresserade och frågvisa elever. Dessutom är oktober rätt tid att besöka det vackra landskapet runt Kinnekulle, jag njöt av att köra bland gula löv och gamla kyrkor. 

Jag passade också på att besöka två museer inne i Lidköping: Vänermuseet och Rörstrand Museum. På Vänermuseet hänger just nu Benjamin Nørskovs fotoutställning EPA Sverige, och det var extra kul att få se den nu när Full gas precis har kommit ut. Jag undrar om jag inte såg "min" Hilda på ett av fotona ... 

Det var också intressant att se Rörstrand Museum som nyöppnade i våras efter en lång ombyggnadsperiod. Förutom alla vackra föremål så tycker jag att det är spännande att ta del av svensk industrihistoria. 

Nu har jag inga fler skolbesök inbokade den här hösten. Istället har jag fullt fokus på att skriva nya manus och uppdragen som redaktör för Språkbyggarna respektive gästlärare på Linnéuniversitetet. Jag ska också hålla en föreläsning om lättläst för lärare. Fast mest blir det skriv. Och jag har mycket nytt på gång … Självklart går det fint att boka mig för författarbesök inför vårterminen 2023, mer information finns i min presentation hos Författarförmedlingen. 

Nu önskar jag en trevlig fredag! 

Eleverna på Hällekis skola har läst Fakta om Titanic och gjort egna arbeten. Härligt att min bok inspirerat till den här fina väggen. 

Eleverna på Prästgårdsskolan samlar sina utlästa böcker i en fin "bokhylla". Kul att se flera av mina titlar!
En del av utställningen EPA Sverige på Vänermuseet.

Författarglamour ... lunch i bilen!
Rörstrands Museum. 


Jag älskar gamla kyrkor, speciellt i höstlandskap. Här Västerplana kyrka. 

Kommentarer