Fortsätt till huvudinnehåll

Fredagsbloggen i mars

 Mars har runnit iväg ... och på jobbfronten har det hänt mycket kul! Jag har varit i en av Önnerödsskolans särskoleklasser och haft skrivlektioner med både faktatema och poesitema. Det är extra kul när jag träffar samma elever flera gånger, det händer så mycket fint när man lär känna varandra. Jag har också varit på Kannebäcksskolan och träffat två klasser där det går elever med olika språkutmaningar. Och där hade vi fokus på skönlitterärt berättande. Jag har varit på båda skolorna förut och det är onekligen hedrande att bli bokad för återbesök!

Ett annat kärt återbesök var när jag föreläste på min förra arbetsplats. Det var Konstföreningen på Göteborg Energi som bokat mig till deras årsmöte. Lite nervöst förstås, men jättekul att få möjligheten att berätta om mitt författarliv. Intresset var stort, och frågorna många. En väldigt fin stund! 

När det gäller skrivandet så har jag haft fokus på att redigera höstens böcker tillsammans med redaktören på förlaget. En ny mytiska väsen står på tur, och den här gången berättar jag om skogsrået. Det blir också en ny bok om Anton och Hilda och nu har vi bestämt att titeln ska vara Sova i bilen. Jag kommer också ut med två nya minifakta och den här gången handlar det om daggmaskar och om snöskotrar. 

Andra roliga saker som hänt under mars är att jag skrivit avtal med UR om ett samarbete kring boken Rädda pandan. UR ska göra en dramatiserad inläsning av boken och skapa ett arbetsmaterial som i första hand vänder sig till elever i särskolan. Detta är något av ett "life goal" för mig, och jag ser verkligen fram emot att följa och delta i det här projektet. 

Vid sidan av jobbet så har mars bestått mycket av stickning! Mitt återuppväckta intresse sedan tonåren har (nästan) tagit över all vaken tid ... Och när jag inte stickar så planerar jag kommande projekt - och köper garn! 

Trevlig fredag!


Kommentarer

  1. Hej Ann-Charlotte jag älskade att du kunde komma på besök hos oss på älvstrandensbildningscentrum du var inne i 2Bs klass det var vi som hade så många frågor till dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, och tack själva! Jag hade en väldigt fin dag på jobbet.

      Radera

Skicka en kommentar