Fortsätt till huvudinnehåll

Fixardag

Vilken författardag jag hade igår. Dock utan att skriva speciellt mycket. Jag är ledig från mitt vanliga jobb på onsdagar. Dels för att skriva, dels för att plugga. Passande nog ramlade författarsysslorna över mig igår ...

Jag fick se och tycka till kring den slutgiltiga sättningen av Guldtian. Nu är typsnitt, radlängder, radavstånd och allt annat som rör texten i boken bestämt. Det har varit en hel del bollande fram och tillbaka, men nu när allt är klart kommer sättningen av Minigolftävlingen och Hoppborgen gå mycket snabbare. I nästa vecka ska Tage-böckerna ut på en korrekturrunda bland folk som inte kan texten utantill. Vi stämde också av baksidestexterna och funderade ut vilket mönster tapeten i Hoppborgen respektive Minigolftävlingen ska ha. Tapet är den allra första sidan i boken, den som är limmad mot pärmen.

Mitt i allt detta fick jag veta hur införsäljningen av Tage-böckerna till bokhandlarna går. Och hittills ser det riktigt bra ut!

Och inte nog med det här. Plötsligt damp Nyårsfesten ner i mailkorgen, nu som ombrutet korrektur. Då är texten upplagd som boksidor. Det ger en speciell känsla att se sin text i den formen. Det fanns några saker att rätta till även nu. Bland annat behövde sista scenen förtydligas. Men redaktören peppade mig med att det brukar vara betydligt mer fixande i det här läget. Känns bra, då är jag ju inte helt ute och flyger.

Det jag skulle hunnit med var att skicka min första faktura, men det får vänta någon dag eller två.

Kommentarer

 1. Älskar lediga onsdagar, det har jag med. Men tillsammans med mina barn, 3 och snart 6 år så det blir sällan så mycket skriv av. Vad spännande med så mycket bokligt på g, grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Skriv med barn är en svår kombo. Mina är 7 o 10.

   Radera

Skicka en kommentar