Fortsätt till huvudinnehåll

Vardag

Vardag. Det kommer en sådan även efter ett fantastiskt bok-kalas. Den vardagen är både härlig och lite nedslående. Härligt är det att få läsarreaktioner på böckerna. Många sms och mail trillar in med kommentarer som "barnen älskar Tage", "när kommer fler böcker?". Dessutom får jag bilder på barn som läser mina böcker. Det känns stort och fint.

Nedslående är att jag fått ett negativt omdöme om en av böckerna. Det är också lite nedslående att jag låter EN negativ kommentar sätta sig när det finns så mycket positivt runt omkring. Jag visste ju att det skulle komma, alla tycker olika. Tröstande är att jag inte är ensam om känslorna. Bland annat skrev Anna Lönnqvist om detsamma på Debutantbloggen häromdagen.

En vardag innebär även att det är dags att skriva igen. Jag har inte alls kunnat koncentrera mig på skrivandet under veckorna då jag pratat med tidningar och planerat bok-kalas. Nu är det dags. Överst på listan står att göra justeringar i två nya manus om Tage på camping. Under arbetet med de tre första böckerna lärde jag mig mer om samspelet mellan text och bild. Det ger mig möjlighet att tänka till lite i förväg i de här manusen.

Det är inte signat och klart kring fler Tage-böcker, men sådan är författarvardagen. Jag får jobba lite på chans.

Kommentarer