Fortsätt till huvudinnehåll

Helsingborg levererade

Idag har jag varit och hälsat på hos Nypon förlag i Helsingborg. Fantastiskt trevligt! I stort sätt alla kontakter med förlagen sker via mail och det känns fint att få ett ansikte på den man brukar konversera med. Förlagschef Lena Maria hälsade mig välkommen och visade runt i lokalerna. Jag måste säga att böcker i långa rader onekligen bidrar till en trivsam miljö.

Vi hade ett riktigt långt och intressant lunchmöte där vi pratade böcker, skrivande, läsande, marknadsföring, bransch och kommande samarbeten. Tre timmar fullkomligt flög fram! Det är så roligt att prata med någon som brinner för lättläst och som anser att böcker för alla läsare är en demokratiskt rättighet. Demokratin bygger på att alla har ett språk och kan göra sin röst hörd. Och i mångt och mycket är det genom läsning man utvecklar sitt språk. Där är vi helt överens!

Dessutom fick jag äntligen hålla Nyårsfesten i handen! Helt opartiskt ;-) kan jag säga att det är en fin och nätt liten bok med ett sprakande omslag. Hoppas att den finner sina läsare där ute! Jag fick också ta med mig några andra böcker ur höstens utgivning, så nu har jag mycket härligt läsning framför mig.

Men Helsingborg levererade på flera plan. Det var ett makalöst vacker väder så jag kunde sitta ute vid havet och äta middag innan jag gick in på Dunkers Kulturhus för att se utställningen som tar upp en del av Barbro Lindgrens stora produktion. Utställningen heter Loranga! Loranga! och är väldigt fin och garanterat rolig för barn. Men jag njöt av den även utan barn!

Här kommer lite bilder från dagen ...Kommentarer