Fortsätt till huvudinnehåll

Terminens sista författarbesök

Under två dagar har jag träffat sexorna på Hålabäcksskolan i Kungsbacka. Eleverna har just nu en veckas tema med fokus på mänskliga rättigheter. Föreläsningar blandas med praktiskt arbete och tillsammans med mig har de haft skrivarverkstad där vi skrivit dikter. Senare i veckan ska dikterna ackompanjeras av tavlor som eleverna ska få måla tillsammans med konstnären Helena Wikland Skårbratt.

Det här projektet ligger inom ramen för Skapande skola och alla skolor har möjlighet att söka medel från Kulturrådet för liknande arrangemang.

Att träffa tre klasser på raken under årets hittills varmaste dagar (30 grader på västkusten!) innebär en del utmaningar. Men det har varit fantastiskt roligt och jag har fått lyssna till formuleringar jag kommer minnas hela livet ...

Imorgon åker jag på skrivarresa till Sveg tillsammans med min kollega Angelica. Hoppas att de fina formuleringarna kommer att flyta fram även för vår del. Kanske kommer vårt skrivretreat innebära en tids bloggtystnad, vi får se.

Kommentarer