Fortsätt till huvudinnehåll

Författarvardag

Betyder en veckas tystnad på bloggen något bra eller något dåligt? Både ock, skulle jag säga. Nu har jag förvaltat min uppdämda skrivlust och avslutat ett manus som kanske kan bli en fristående fortsättning på sprillans nya Mer än bara fotboll (faktiskt min bäst säljande bok på Adlibris just nu!). Manuset är hur som helst inskickat och jag hoppas förlaget ska gilla det.

Det dåliga är att jag fick en "på målsnöret-refusering" som faktiskt tog mig lite hårdare än förväntat. Det gäller ett bilderboksmanus och ett för mig nytt förlagssamarbete. Före semestern fick jag nämligen veta att detta förlag tyckte mycket om manuset och att de skulle ta upp det i manusgruppen direkt efter semestern. Och det gjorde det. Och gillade fortfarande. Men sa ändå nej för att det påminde om ett par andra manus som precis antagits. Så nära ... och ändå så långt ifrån!

Numera tar jag refuseringar ganska bra, man vänjer sig helt enkelt. Men jag när en dröm om en bilderbok och just det här samarbetet kändes spännande, så jag blev faktiskt lite deppig. Och jag kommer igen, det gör jag alltid! Det är det här som är författarvardag.

Kommentarer