Fortsätt till huvudinnehåll

Fakta om dansband

Kanske undrar du hur jag kom på idén att skriva en faktabok om dansband? Min ledstjärna är läsglädje för alla, oavsett förutsättningar. Vägen till läsglädje varierar väldigt, men ett spår är att hitta ämnen som intresserar. Därför vill jag bidra till en mångfald bland ämnen och teman i såväl mina faktaböcker som skönlitterära berättelser. Och det vill Nypon förlag också! Det finns väldigt många människor i Sverige som tycker om att lyssna och dansa till dansband. Målgruppen för Fakta om dansband är ungdomar och vuxna som är intresserade av musikstilen och samtidigt behöver en bok på lättläst svenska.

Kanske undrar du nu över mitt eget förhållande till dansband? Självklart hade jag inte skrivit den här boken om jag varit ointresserad av ämnet. Jag älskar att bugga! Och den bästa musiken att bugga till är dansbandsmusik. Numera buggar jag inte så ofta. Det finns tyvärr inte plats för dans i mitt liv just nu. Men jag lyssnar fortfarande till mina favoriter bland dansbanden och kanske är det just dessa band som får lite extra plats i boken ...?

Arbetet med Fakta om dansband har varit jättekul men också väldigt svårt. Självklart har det varit roligt att läsa in mig på ämnet och intervjua personer i branschen - många har varit väldigt hjälpsamma under vägen. Men att sedan samla ihop mina fakta till en struktur som är lätt att både överskåda och läsa har varit en stor utmaning. Dessutom har jag lagt ner extremt mycket tid på att hitta bra bilder för att illustrera innehållet. Ett tag ville jag nästan lägga ner hela projektet men nu är jag mycket nöjd med slutresultatet!

I skrivande stund är boken på tryckeriet och i slutet av januari kommer den att finnas tillgänglig för alla som är nyfikna på en del av den svenska musikkulturen.

Trevlig helg, kanske ska du ut och dansa?!

Kommentarer