Fortsätt till huvudinnehåll

Läs för mig i Lidköping

Klockan 6 i går morse stod jag på tågstationen i Kungsbacka för att påbörja min tåg/buss-resa mot Lidköping. Tolv timmar senare stod jag åter på stationen. Då hade jag förhoppningsvis lyckats inspirera till läsning på konferensen Läs för mig på Lidköpings bibliotek. Jag hade också hunnit att hänga med på två andra läsinspiratörer, nämlingen läsambassadören Johan Anderblad och författaren Linda Palm.

Johan visade filmklipp från olika läsprojekt han besökt och Linda berättade om arbetet med sina böcker och läromedel. Själv fokuserade jag på lättläst litteratur och lästips, hur föräldrar både kan peppa till läsning och hitta bra böcker och berättelser.

Det är IF Metall Skaraborg som arrangerar Läs för mig och de bjuder in medlemmar som har barn eller barnbarn upp till 12 år. Jag kan tipsa fler fackförbund att ta efter det här fantastiska initiativet!

Kommentarer

  1. Det känns bra att du är ute och inspirerar. Man måste gräsrotsjobba på det där med läsintresset. Så trist hur många som bara missar hela grejen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla barn har inte med sig läsning hemifrån men just dessa barns föräldrar ville verkligen försöka stötta.

      Radera

Skicka en kommentar