Fortsätt till huvudinnehåll

Boka författarbesök!

Veckan efter skolavslutningen är det väl dags att förbereda höstterminen?! Jag har i alla fall fullt upp med att planera höstens arbete, för att få en bra blandning av skrivro och intressanta uppdrag. Glädjande nog blir det en repris för mig som gästlärare på Linnéuniversitetets kurs Att skriva barnlitteratur och där ansvarar jag för ett avsnitt om att skriva barnböcker på lättläst svenska. Den här gången blir inramningen i Vimmerby lite annorlunda eftersom det ska arrangeras en litteraturfestival i staden! Sedan har några skolor redan hunnit att boka in mig för författarbesök i höst, men än så länge finns det utrymme för fler bokningar.

Jag besöker gärna skolor, bibliotek och andra verksamheter för att berätta om mitt arbete som författare, bland annat kan jag avslöja hur jag får idéer till mina böcker och hur samarbetet med olika illustratörer går till ... eller så arrangerar jag skrivlektioner med fokus berättelse, dikt & vers eller fakta. Att på riktigt inse att det finns en människa bakom varje bok är en spännande upplevelse och många gånger växer lusten att både läsa och skriva efter ett författarbesök.

Läs mer och boka mig via författarförmedlingen hos Författarcentrum. Jag använder mig av förmedlingens arvodeslista.

Finansiering av författarbesök
Skapande skola är ett komplement till skolornas egen kulturbudget. Både förskolor och skolor kan söka ekonomiskt stöd för bland annat författarbesök och skrivlektioner. Hos Kulturrådet kan du läsa mer om bidraget.

Inom Västra Götalandsregionen och i Region Halland kan mina författarbesök och skrivlektioner bokas med ett lokalt ekonomiskt stöd. Det innebär att respektive region står för halva mitt arvode.

Här hittar du mitt arrangemang i Kultur i Västs Kulturkatalog.

Här finns mitt program i Region Hallands subventionerade kulturprogram.

Varmt välkommen med frågor eller bokningar!

Kommentarer