Fortsätt till huvudinnehåll

Taggad på Insta

Igår blev jag taggad på Insta ... det var en taggning av den roliga sorten. En skolbibliotekarie på Orust berättade att de ska använda min bok Taggad på Insta i ett värdegrundsarbete på mellanstadiet om ett par veckor. Självklart blev jag glad över att få se att ännu en skola använder boken på det här sättet! Förutom att ämnet är superviktigt, är det en vits med att boken är kort och lättläst. Det går nämligen att högläsa hela boken under en lektion, vilket ger alla elever - oavsett läsdriv - samma ingång till berättelsen.

Taggad på Insta finns att köpa hos Nypon förlag, Bokus och Adlibris. Givetvis går det även att låna boken på många bibliotek. Missa inte arbetsmaterialet som finns att ladda ner och skriva ut från Nypon förlags webbsida - helt gratis!

Skolbibliotekarien i fråga (@bookladyorust) har sagt okej till att jag sprider hennes inlägg för att inspirera andra. Efersom det kan vara svårt att läsa texten till bilden, så klipper jag in den här:
Veckan innan lovet ska det vara en temavecka, men fokus på värdegrunderna. Idag träffade jag mellanstadiets lärarlag för att planera arbete och lektion kring det. Vi bestämde oss för att använda "Taggad på insta" av Ann-Charlotte Ekensten.

Boken handlar om Erik, som får veta att någon har startat ett hatkonto mot hans kompis Tara. De vet inte vem som ligger bakom det, men några av de som följer kontot går i Taras klass. Boken tar ut mobbing på sociala medier och hur man ska hantera det när en kompis råkar illa ut.

Eleverna kommer först få läsa boken och använda sig av förlagets elevmaterial med frågor utifrån berättelsen. Vi ska sen avsluta veckan med "bokfika" (något som de gör i boken), där vi ska fika och prata om bokens innehåll och generellt kring nätmobbning. Kommer nog bli bra!

Kommentarer