Fortsätt till huvudinnehåll

Bra dag på jobbet

Idag har jag varit tillbaka på särskolan i Stenungsund. För två veckor sedan var jag där och gjorde "vanliga" författarbesök i två grupper. Under ett sådant besök berättar jag om mitt arbete som författare, om mina böcker, hur jag får idéer till olika berättelser och faktaböcker, hur jag samarbetar med illustratörer och så brukar jag även få svara på smarta frågor från eleverna.

Idag har jag arrangerat berättarverkstad och skrivövningar. I två grupper skapade vi berättelser tillsammans och i en grupp arbetade vi med att bygga karaktärer. Dessutom kom lokaltidningen på besök och förhoppningsvis resulterar det i en artikel om läslyftet på Kristinedalskolan.

När jag kom hem hade jag fått två nya bokningar från Författarcentrum - en i Lidköping och en i Tingsryd - och självklart känns det toppen att mitt (goda!?!) rykte som författare och skrivpedagog sprider sig i landet. Dels är författarbesök oftast intressanta och utvecklande, dels en förutsättning för att jag ska kunna försörja mig i det här yrket.

Något annat som känns riktigt fint är att få positiva omdömen om sina böcker. Därför blir jag både glad och stolt över att läsa Västmanländskans blogginlägg om Linus och Raja, Utelåst och Minifakta om djurungar vid vatten.
Om Linus och Raja: Den här boken är spännande för att den handlar om ett så pass stort och respektingivande djur, men den är rolig också. För den som vill läsa själv så är texten lättillgänglig och uppdelad i korta kapitel.

Om Utelåst: Böckerna i den här serien är också lättlästa, men har lite mer text och är lite längre än t.ex. Djurdoktorn och passar därför bättre för de barn som kommit lite längre i läsningen. Har man erfarenhet av campinglivet finns här mycket igenkänning.

Om Minifakta om djurungar vid vatten: Ljuvligt söta bävrar, tumlare, gråsälskutar, minkar och - vår favorit - uttrar kombinerat med lätta texter med fakta om djuren gör den här boken, och de andra i serien, till en perfekt första faktabok för egen läsning.
Det här har varit en riktigt bra torsdag på jobbet!

Och till sist, bilden nedan fotade jag i ett av klassrummen på Kristinedalskolan. Det är verkligen hedrande att få en egen skärm ...

Kommentarer