Fortsätt till huvudinnehåll

Fredag ...!

Är det här en ny trend, ett blogginlägg på fredagar? Nja, jag tror inte det. Eller hoppas. Jag bloggar gärna 2-3 gånger per vecka. För mig är det ett sätt att samla tankarna.

Ännu en vecka med mycket arbete har förflutit och fortfarande har jag fokus på faktaböcker. Nu har redaktörerna börjat redigera text och testa layout och då blir det alltid fler frågor till mig. Jag har även ett par kommentarer från faktagranskare att väva in i olika böcker. Dessutom väntar jag besked kring användandet av några bilder. Ibland känns det som om jag aldrig kommer loss ... det är alltid något som släpar efter.

Jag gissar att det här beror på att jag aldrig haft så många faktaböcker på gång som just nu. I augusti kommer jag ut med biografin Marie Curie - ett liv, Fakta om barnkonventionen, Fakta om parasport, Minifakta om djurungar i öknen och Minifakta om djurens bajs. Dessutom har jag översatt Fakta om Fortnite och Minifakta om sköldpaddor. En salig blandning som du hör! Det blir även EN skönlitterär bok; Linus och Rosa i serien Djurdoktorn.

I nästa vecka har mina barn sportlov och för första gången någonsin ska vi inte åka till fjällen. Det känns helkonstigt - alla som känner mig vet att jag älskar skidåkning! Men vi är i ett läge där barnen har väldigt olika intressen och det blir helt enkelt inte bra att åka skidor en hel vecka. Och att bara åka en kortvecka eller långhelg, tycker jag själv blir för mycket fixande och för lite skidåkning. Bara att gilla läget alltså.

Det blir ändå en hel del sport under lovet. Dottern ska träna cykling varje dag och hon ska även testa dans och curling (!). Hon ska ockå vara på fritids några eftermiddagar. Sonen sköter sig själv men har signalerat att han gärna vill ha ett uppdrag under veckan. Vi får se vad det kan bli. När jag inte befinner mig i en idrottshall, ska jag arbeta med att bearbeta andras texter till lättläst. Det rör sig om nya uppdrag och jag kan berätta mer längre fram.

Med detta önskar jag en trevlig helg! Snön på bilden nedan, får jag helt enkelt drömma om ...


BIld av Couleur från Pixabay

Kommentarer

 1. Kommer Marie Curie - ett liv ut även som ljudbok?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag. Mina böcker brukar ges ut i alla format.

   Radera
 2. Så bra. Fortsätta skriv!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar