Fortsätt till huvudinnehåll

Fakta om parasport

En av höstens böcker är Fakta om parasport. Parasport är idrott för personer som har någon form av funktionsnedsättning. En parasport kan vara vilken idrott som helst, som ändrats lite för att fungera för alla. Det kan också vara en idrott som från början skapats för att bli en parasport. Det finns väldigt många olika idrotter som platsar under det här paraplyet och en faktabok på lättläst svenska kan såklart inte täcka hela området.

I boken finns korta presentationer av sporterna alpin skidåkning, boccia, bordtennis, elhockey, fotboll, friidrott, goalball, judo, mattcurling och simning. Det finns även en del fakta om funktionsnedsättningar, klassindelningar och tävlingar. Min tanke med boken är att locka till läslust via ett intressant ämne, men om någon skulle bli sugen på att testa en ny sport - så är det självklart en positiv sidoeffekt!

Fakta om parasport finns att köpa hos Bokus, Adlibris och Nypon förlag. Boken sorteras i kategorin 9-12 år, men passar även ungdomar och vuxna som vill ha en bok på lättläst svenska. Fakta om parasport finns även att låna på många bibliotek. 

Kommentarer