Fortsätt till huvudinnehåll

Kul och mindre kul

Jag har svårt att fokusera på nytt innan jag släppt arbetet med alla faktaböcker. Men nu har jag ändå skrivit på en "gammal" manusidé som jag tror mycket på, vi får se vad förlaget säger. Det var i alla fall kul att jobba med den här berättelsen. Handlingen är lite galen och det passar mig nu.

Annars försöker jag att tänka. Tänka på vad jag vill göra härnäst. Det är så lätt att fastna i vad jag borde göra, men jag känner att jag behöver få in ny lust i mitt skrivande. Att jobba lite för hårt, lite för länge - är inte bra för kreativiteten.

Idag kom nyheten att Norstedts förlagsgrupp ställer in sin medverkan på Bokmässan i Göteborg. Det blir säkert ingen Bokmässa i år. Fler förlag kommer troligen ställa in. Rent krasst, flockimmuniteten mot viruset hinner nog inte utvecklas så snabbt att det skulle kännas okej att trängas med folk mässan. Fast vad vet jag, jag är inte epidemiolog. Och jag har mer än gärna fel i den här frågan! Bokmässan är höstens höjdpunkt och en viktig händelse för alla som arbetar med böcker.

Men våren och naturen - den ställer inte in. Tack och lov för det ...

UPPDATERING: Jo, Bokmässan blev inställd. I alla fall den fysiska varianten. Väntat, men så himla tråkigt! Och tungt för hela branschen.

Kommentarer