Fortsätt till huvudinnehåll

Marie Curie, en förstaplats och författarbesök via länk

Oj, vad jag har jobbat med boken om Marie Curie! Den lättlästa biografin om en av vetenskapshistoriens viktiga kvinnor, har varit min hittills största utmaning som faktaförfattare. Att begränsa innehållet och skriva lättläst om så komplicerade saker som Maries forskning, det har både sporrat och fått mig att vilja förkasta hela idén. Men alldeles snart släpps Marie Curie - ett liv till tryck och i augusti kommer boken ut på Vilja förlag.

Annat som hänt i veckan är att Minifakta om hundvalpar utsetts till bästa faktabok på Nättrabyskolan i Karlskrona! "Förr i tiden" arrangerade sajten Barnens bibliotek en årlig omröstning som kallades Bokjuryn. Det var ett stort projekt där elever fick rösta på sina bokfavoriter i olika kategorier. Massor av skolor i hela Sverige var engagerade och även om det inte sker någon "officiell" omröstning längre, så lever Bokjuryn kvar som läsfrämjande insats på en del skolor. Snacka om att jag är stolt över att min bok får pryda tronen bland faktaböckerna på Nättrabyskolan, och dessutom segra över Fortnite.

För övrigt har jag genomfört mina första digitala författarbesök. Det har gått väldigt bra - långt över förväntan! Jag hade spelat in en film som jag skickat till klassen i förväg. På filmen presenterar jag mina böcker och visar runt på mitt kontor. Sedan har eleverna förberett frågor och jag har laddat upp med rekvisita som skissblock, manus under arbete och min allra första egentillverkade bok. På så sätt har vi fått författarbesök att fungera - även i virustid! Men jag längtar efter att kunna mötas i verkliga livet igen. Det är betydligt svårare att uppmärksamma enskilda elever via länk.

Nu tar jag helg, trevlig fredag!

Kommentarer