Fortsätt till huvudinnehåll

Tre lådor böcker

Jag har precis hämtat ut friexen av mina nya böcker. Med 6 egna böcker och 3 översättningar blev det några stycken. Tre lådor närmare bestämt. Jag har aldrig tidigare kommit ut med så många böcker på samma gång. Eftersom jag minns hur stressigt det var förra hösten och vintern, så är det här ett rekord jag troligen aldrig kommer att slå ... 

Det är alltid en skräckblandad förtjustning att bläddra i nya böcker. Blev det som vi tänkt?! Har något korrfel smugit sig in?! Jag är mycket nöjd med höstens böcker, förutom på en punkt - och den tänker jag inte avslöja. Istället kan jag berätta hur glad och stolt jag är över boken om Marie Curie. Jag älskar alla mina böcker, men det är första gången jag skrivit en biografi och därför känns det nog lite extra. Dessutom har boken ett annorlunda format än jag är van vid. Den är nämligen lite större, vilket passar utmärkt då texten blandas med många faktarutor och bilder. 

Jag hade verkligen sett fram emot att få prata om alla mina olika böcker på Bokmässan i Göteborg. Men som bekant kom ett virus i vägen och nu håller jag tummarna för att böckerna ska nå sina läsare ändå. Här följer en kort presentation av de böcker jag skrivit själv, översättningarna återkommer jag till en annan gång. 

Linus och Rosa - Den nionde boken i serien Djurdoktorn. Linus träffar många olika djur eftersom hans mamma är veterinär. Den här gången följer han med till en bondgård för att leta ko-bajs.

Fakta om barnkonventionen - Hur länge är man ett barn och vad kan man förvänta sig av en vuxen? Alla barn är lika mycket värda och har samma rättigheter. Det säger barnkonventionen. Barnkonventionen är 54 regler som handlar om att barn ska ha det bra. Barnkonventionen är svensk lag sedan årsskiftet.

Fakta om parasport - Det finns idrotter för den som har svårt att röra delar av sin kropp, för den som inte kan se eller för den som behöver längre tid att lära sig saker. Dessa idrotter kallas parasporter. I den här boken kan du läsa om bland annat bordtennis, boccia, elhockey, goalball och simning.

Marie Curie - ett liv - Marie Curie gjorde flera viktiga upptäckter, hon fick Nobelpriset i både fysik och kemi, och hon blev Sorbonnes första kvinnliga lärare och professor. Det här är ett porträtt av en kvinna som gick sin egen väg, och som kämpade hårt för att nå sina mål.

Minifakta om djurungar i öknen - Hur stort är ett strutsägg? Och vad använder ökenräven svansen till? Det får du veta i den här boken. Du kan också läsa om surikater, oryxar och kameler.

Minifakta om djurens bajs - Varför äter haren sitt eget bajs.? Och hur många insekter kan bo i en komocka? Det och mycket mer får du veta i den här boken.


Kommentarer