Fortsätt till huvudinnehåll

Gustav Vasa faktagranskad

 Gustav Vasa är ett genomgående tema i mitt liv just nu ... Idag fick redaktören tillbaka ett faktagranskat manus från Vasa-kännaren Olle Larsson. Han är filosofie doktor i historia, lektor i historia och författare till biografin Gustav Vasa - en furste bland furstar. Det har varit en smula nervöst att vänta på hans utlåtande och därför blev jag mäkta stolt när det började med följande ord:

"Jag måste säga att jag är imponerad av att författaren lyckats berätta så mycket på ett så pass begränsat utrymme. Skickligt!"

Nu kanske någon tycker att jag är skrytig när det gäller min Vasa-biografi. Men att skriva en lättläst biografi över en person som levde för så längesedan och som åstadkom så mycket - det är supersvårt! Precis som när jag skrev Marie Curie - Ett livhar jag varit på väg att ge upp flera gånger. Nu ska jag justera det som Olle Larsson kommenterat och sedan ska boken sättas. Alltid lika spännande att se hur layouten blir. 

Under veckan som gått har jag lämnat ifrån mig översättningen/bearbetningen som låg på mitt bord. Och så har jag startat upp arbetet med en ny Minifakta om djurungar ... Än så länge får djurungarnas plats var hemlig men det rör sig om exotiska djur, i svenska mått mätt. Jag har även börjat med faktainsamling inför nästa lättlästa biografi. Det kommer att bli full fart med den, redan nu i vår! Den här gången rör det sig om en 1900-talsmänniska ... 

I helgen är det final i Melodifestivalen. Jag tror att Tusse eller Dotter vinner, fast jag hejar såklart på Arvingarna. Det är alltid kul med många bra låtar i finalen. 

Fredagshälsningar från kontoret. Vad är det man säger om skrivbord ...? Mitt är i alla fall inte tomt!Kommentarer