Fortsätt till huvudinnehåll

Fågelskådning

 Just nu går jag en kurs i fågelskådning - via Zoom. Jag vet att det låter helt sjukt men det funkar faktiskt över förväntan. Jag anar att det beror på att läraren Niklas Aronsson, nestor inom fågelskådning, verkligen tycker om att dela med sig av sin kunskap och brinner för att inspirera andra. 

Vid första tillfället var det flera av deltagarna som ville lära sig att känna igen olika fågelläten och nu har jag som "läxa" att lära mig fem nya läten. Jag är på god väg med taltrasten, rödhaken, gärdsmygen och nötväckan. 

I går kväll hade jag ett "moment" med en talstrast, en rödhake och en koltrast. Hur vacker fågelsång än är, blir det ofta en ogenomtränglig kör av röster. Men igår lyckades jag hålla isär dem - så stolt! Taltrasten är verkligen en ny favorit för mig.

Av Andreas Trepte, Wikimedia Commons


Kommentarer