Fortsätt till huvudinnehåll

Research i Skåne

 Just nu håller jag på att redigera nästa lättläst biografi tillsammans med redaktören på Vilja förlag. När jag har ett omslag att visa upp, kommer du att få veta vilken person jag skriver om den här gången.  

Men det gäller att ligga steget före, så i helgen startade jag upp mina efterforskningar inför näst-nästa lättlästa biografi. Självfallet kan jag ännu inte berätta vilken person det handlar om, men jag kan avslöja att jag varit på research- och inspirationsresa i Skåne. 

Det blev en toppenresa! Förutom att Skåne är magiskt vackert i september, så träffade jag väldigt bra kontaktpersoner för mitt projekt. Det är sällan jag "unnar" mig att göra studieresor, jag gör oftast mitt jobb vid datorn (även före pandemin). Men att vistas på platser som har anknytning till personen jag ska skriva om - det ger en extra känsla för projektet. Och den personliga kontakten med människor som arbetar med "mitt" ämne är guld värd, det går inte riktigt att jämföra med mail eller telefonsamtal. 

Österlen i september ...Kommentarer