Fortsätt till huvudinnehåll

Favvo-handbok!

När jag fortfarande inte kan tala klarspråk om förlag och böcker passar jag på att tipsa om ännu en skrivhandbok.

I Augustpristider lyfter jag gärna fram Skriv om och om igen av Katarina Kuick och Ylva Karlsson. Det här är nämligen en vinnare från 2009. Och det är min favvo-handbok! Även om jag inte tillhör den primära målgruppen - den är skriven med skrivsugna barn och ungdomar i tanken - har jag massor att lära här.

Boken är fullproppad med övningar som tränar allt inom skrivandet: gestaltning, miljöbeskrivning, dialog, versmått, börjor/slut, tempus, titlar, perspektiv - you name it! Mellan skrivövningarna finns faktatexter insprängda samt intervjuer med både unga (ännu) opublicerade skribenter och de som kommit längre i författarkarriären. Formen är lekfull och Sara Lundbergs illustrationer sätter den berömda pricken över i:et!

Boken förmedlar lust, professionella hantverkstips och tar skribenten på allvar - oavsett ålder.

Kommentarer