Fortsätt till huvudinnehåll

Emma, Linus och Ivar

Har precis pratat med Bim som ska vara redaktör för tre böcker som kommer ut på Nypon och Vilja i januari 2016. Det är den tredje boken om Emmas liv, första boken om Linus på Djursjukhuset och Pandapojken Ivar. Att skriva böcker innebär så himla mycket väntan och jag har väntat ett halvår eller mer på att få sätta igång med de här böckerna. Nu ska Bim läsa med sina kritiska ögon. Sedan kommer jag att få tillbaka manusen med förslag på ändringar och då ska jag förvalta dem på ett bra sätt ...

Det är också dags för illustratörerna att börja jobba. Emma-böckerna illustreras med tre bilder per bok och böckerna om Linus ska vara illustrerade på varje uppslag. Redaktören är den som koordinerar arbetet, samtidigt som hon lyssnar in vad vi andra tycker och föreslår.

I dagens telefonsamtal med Bim har vi pratat om titeln på Emma-boken och det lutar åt Emmas liv - Våga hoppa. Vi har även kommit överens om vilka tre scener som Christina Heitmann ska illustrera.

När det gäller böckerna om Linus så kommer vi föreslå att den första ska heta: Djursjukhuset - Linus och Tim. Eftersom det är den första boken i serien kommer det att bli ganska mycket arbete med att bestämma utseende och uttryck. Det ska bli så spännande att se hur Carolina Ståhlberg tolkar Linus och hans äventyr på djursjukhuset.

Arbetet med Pandapojken dröjer lite eftersom den boken inte ska illustreras och det troligaste är att det blir ett foto på utsidan. Men den här boken kommer innebära mest arbete för mig då den är störst i textomfång.

Även om det kommer en semesterperiod nu, så är det härligt att vi är igång!

Kommentarer