Fortsätt till huvudinnehåll

Kulturonsdag

Lillasyster har börjat på kulturskolans kombination med musik, teater och konst. Allt känns jättebra men det är en hake. Tiden! Klockan 15-16 är svårt att få ihop när man inte jobbar precis intill. Det är verkligen stressigt att hinna dit. Men när jag väl har hämtat dottern på fritids och lämnat av henne på kulturskolan, sänker sig faktiskt ett visst lugn.

Kulturskolan och biblioteket ligger precis bredvid varandra och idag satte jag mig på biblioteket och skrev en stund. Jag har en ny berättelse på gång och den "knackar på" så snart det finns en ledig stund.

Efter ett tag kom storebror till biblioteket. Han hade tagit bussen hemifrån till centrum för att möta upp syrran och mig. Det här är hel nytt för oss, att ha ett barn som är moget att ta bussen själv! När storebror och jag varit och hämtat lillasyster gick vi tillbaka och hängde lite på bibblan. Kollade böcker, lånade en film. Sedan gick storebror på Bokfika. Det är en bokcirkel för barn 9-12 år, med ett rejält fikainslag. Jag vet inte om det är boktipsen eller fikat som drar mest, men det är kul att han vill gå.

Summa summarum, den stressiga eftermiddagen övergick till en riktigt skön stund när jag både fick lite skrivtid och fick loda runt med ungarna på biblioteket - utan att ha bråttom alls!

Nu varvar vi upp med ett föräldramöte ...

Kommentarer