Fortsätt till huvudinnehåll

Mässan med stort B

B som i Bokmässan såklart. På torsdag slås portarna upp till årets bokhändelse på Svenska Mässan i Göteborg. Och alla kommer vara där! I varje fall alla som har det minsta lilla intresse av böcker ...

Själv kommer jag att vara där på torsdag och söndag. Men det blir även lite bokmässekänsla på fredagskvällen då Tukan har förlagsmiddag. Jag medverkar inte vid några officiella programpunkter utan kommer att loda runt för att titta, lyssna och inspireras. Jag räknar med att träffa en hel del skrivarkompisar och förlagskollegor, bland annat på Nypon och Viljas montermingel klockan 17 på torsdagen. Dessutom ska jag bli intervjuad av två forskare som arbetar med en studie om lättläst.

På söndagen följer sonen med till mässan och då blir det hans intressen som styr. Om jag gissar rätt kommer vi lyssna till några författare som presenterar nya barn- och ungdomsböcker och kolla på kul prylar i Universeums monter.

Kulturkollo utmanar oss att avslöja våra "mässmåsten" och när jag gör en snabb koll i programmet inser jag att många av mina favoriter krockar. Men här kommer några av mina hållpunkter ...

Torsdag
* Anna Mannheimer med boken Mitt liv som gift, klockan 10.
* Jessica Schiefauer berättar om När hundarna kommer, klockan 11.
* Pris vare barnboken, Svensk biblioteksförenings jury presenterar nominerade barnböcker till diverse plaketter, klockan 11 (jag vet att det krockar med Jessica, dagsformen avgör valet!).
* Johanna Lindbäck och Erik Titusson om Johannas nya bok Jan Svensson, klockan 11.20.
* Ålderfixering i barnböcker, klockan 11.45.
* Christina Wahldén om Fripassageraren, klockan 12.00.
* Högläsning - läslust högt, klockan 12 (krock - jag vet!).
* Kerstin Lundberg Hahn och Mårten Melin om antologin Bara för dig på mellanstadiet, klockan 13.15.
* Sara Lövestam om boken Som eld, torsdag 13.30.
* Kulla-Gulla, en 70-årig samhällsreformator, klockan 14.00.
* Ny läsambassadör presenteras, klockan 15.
* Kristina Olsson med böckerna Lotus Blues, Mios Blues och Mysteriet på Hester Hill, klockan 15.20.
* Montermingel hos Vilja och Nypon, klockan 17.00.
* Montermingel hos BTJ, klockan 18.00.

Söndag
* Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson om PAX-serien, klockan 10.
* Samtal om passion, Lena Andersson, Jenny Jägerfeldt, klockan 11.30.
* Serier för barn och unga, klockan 12.
* Christoffer Carlsson om boken Mästare, väktare, lögnare, vän klockan 13.00.
* Malin Stehn om boken Den här sommaren blir min död, klockan 14.40.

Allt om Bokmässan hittar du här!

Kommentarer