Fortsätt till huvudinnehåll

En dag på Halländsk bokmässa

I arla morgonstund packade sonen och jag in oss i bilen och körde söderut mot Varberg. Komedianten blev en trevlig överraskning, ett fräscht och modernt kulturhus med öppen planlösning och gott om plats för utställarbord. Tillsammans med tre andra barnboksförfattare hade jag fått plats i barnavdelningen precis bredvid Sagogrottan. Det kändes först som en klockren placering men det märktes ganska snabbt att det inte var en naturlig väg att passera. Därför flyttades våra bord fram till de övriga och då blev det bättre tillströmning av nyfikna mässbesökare.

Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av dagen. Halländsk bokmässa är ny och jag har inte varit med tidigare. Men det är såklart alltid roligt att träffa författarkollegor och idag fick jag verkliga ansikten på nya bekantskaper som jag tidigare bara mött på nätet. Dessutom sålde jag fler böcker än jag trott och när Tage får flytta hem till nya läsare är jag såklart supernöjd! Dessutom berättade flera bibliotekarier att Tage är poppis att låna. Som grädde på moset fick jag puffa för mina nya böcker som kommer i januari, Linus och Tim och Rädda pandan!

Men visst, med fler besökare på mässan hade det ju blivit ännu bättre! Vi får se nästa år, det tar ett tag att etablera ett nytt evenemang.

Här kommer en bildkavalkad ...

Sonen och jag har dukat upp vårt mässbord med Tage på camping och Emmas liv.

Monika Häägg och Helena Lund Isaksson med bland annat böckerna Grevens slott respektive Mackan och silver-Zlatan.

Jerker Hultén och Anna Carin Svanå med bland annat böckerna Drakhjärta och hamnskiftare respektive Familjen Knas räddar Drutten.

Jesper Lundqvist och Anna Andersson med bland annat böckerna Alla dör respektive Resan till kungens rike.

Marie Rydell med böckerna om Kråke, exempelvis Kråke och Gustav.

Camilla Jönsson med bland annat boken Ekon och Théreze Ingmarsson med Flugfiskarens dotter.

Och så Mästerkatten i stövlarna ...
Kommentarer

  1. Roligt med en halländsk bokmässa :) Önskar jag kunnat komma och hälsa på er, men det passade inte för mig tidsmässigt. Nästa år kanske :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar