Fortsätt till huvudinnehåll

Fristående böcker

Snusk på Snapchat (2021) 
Erik tycker att Love är konstig. Han har börjat dricka energidryck och spela helt andra dataspel än de brukar spela. Love berättar om sin nya kompis, Tobbe. Men vem är Tobbe egentligen? Är han så schyst som han verkar på Snapchat? Grooming är ett växande problem i barns och ungas virtuella verklighet. Den här boken skildrar på ett enkelt sätt en vänskap på nätet som visar sig vara allt annat än vänskaplig. Det här är en fristående fortsättning på Taggad på Insta och Mer än bara fotboll.
Taggad på Insta (2017)
Först blir Erik väldigt glad när Tara ringer. Men när han hör vad hon säger blir han både arg och ledsen. Tara är i knipa och Erik vill hjälpa henne. Men hur? Taggad på Insta är en viktig bok som kan få igång samtal om hur vi beter oss mot varandra på Internet. Vad skriver vi själva och hur gör man om någon blir utsatt för hat? Det här är en fristående fortsättning på Mer än bara fotboll.

Här kan du läsa ett smakprov ur Taggad på Insta.
Läs mer och beställ boken här: Nypon förlag, Adlibris eller Bokus.

Mer än bara fotboll (2016) vänder sig till barn från årskurs 3 och uppåt som vill läsa en kortare bok på lättläst svenska. Avundsjuka är ingen rolig känsla. I Mer än bara fotboll är det Erik som är avundsjuk på sin bästa kompis Love för att han är bra på både fotboll och att prata med tjejer. Erik tycker inte att han är bra på någonting. En bok om styrkor, svagheter och självkänsla med coola illustrationer av Sofia Falkenhem.

Här kan du läsa ett smakprov ur Mer än bara fotboll.
Västmanländskans bokblogg om Mer än bara fotboll.
Prickiga Paula om Mer än bara fotboll.
Läs mer och beställ boken här: Nypon förlag, Bokus och Adlibris

Elsa i London (2016) 
Elsa får äntligen komma till sina drömmars stad London. Hon kan shoppa och gå på modevisningar. På Madame Tussauds får hon träffa sina idoler. Men de är alla bara vaxdockor. Eller nästan alla ... 

"Elsa i London är en lättläst bok om ett inspirerande besök i London. Det är en roande bok som ger en fin läsupplevelse för såväl lässvaga unga vuxna som nybörjare i svenska." Agneta Warheim, BTJ-häfte nr 20/2016. 

Elsa i London finns numera inte i bokhandeln, men kan lånas på många bibliotek. 

Rädda pandan! (2016) 
Ivar har ett stort intresse för djur, och särskilt för pandor. Han är med i en förening som vill hjälpa de utrotningshotade pandorna. Ivar går till klubblokalen, är med och ordnar loppis och chattar med andra med samma intresse. En av dem är Pandis, en tjej han snart ska få träffa i verkliga livet. 

"Rädda pandan! är en fin berättelse om djurrättsengagerade ungdomar, men också om att våga stå upp för sitt intresse." Staffan Engstrand, BTJ-häfte nr 7/2016. 

Rädda pandan! finns numera inte i bokhandeln, men kan lånas på många bibliotek. 

Nyårsfesten (2014) 
Boken handlar om Elin som är bjuden på maskerad på nyårsafton. Hon vill så gärna gå, men har dåligt samvete eftersom hennes mamma är döende i cancer. Kan Elin lämna sin mamma ensam på sjukhuset? Valet mellan att få lov att leva sitt liv utan att glömma bort sina närmaste kan ibland vara svårt. 

"Nyårsfesten är en kort berättelse med ett lättbegripligt språk och korta meningar, men med ett innehåll som passar åldersgruppen 13 år och uppåt. Berättelsen är finstämd och förmedlar en känsla av hopp mitt i sorgen." (Agneta Willans, BTJ-häfte nr 20/2014). 

Nyårsfesten finns numera inte i bokhandeln, men kan lånas på många bibliotek. 


Kommentarer