Fortsätt till huvudinnehåll

Fristående böcker

Taggad på Insta (2017)
Först blir Erik väldigt glad när Tara ringer. Men när han hör vad hon säger blir han både arg och ledsen. Tara är i knipa och Erik vill hjälpa henne. Men hur? Taggad på Insta är en viktig bok som kan få igång samtal om hur vi beter oss mot varandra på Internet. Vad skriver vi själva och hur gör man om någon blir utsatt för hat? Det här är en fristående fortsättning på Mer än bara fotboll.

Här kan du läsa ett smakprov ur Taggad på Insta.

Läs mer och beställ boken här: Nypon förlag, Adlibris eller Bokus.

Elsa i London (2016) vänder sig till tonåringar som vill läsa en kortare bok på lättläst svenska. Elsa får äntligen komma till sina drömmars stad London. Hon kan shoppa och gå på modevisningar. På Madame Tussauds får hon träffa sina idoler. Men de är alla bara vaxdockor. Eller nästan alla ...

Här finns ett smakprov ur Elsa i London.

"Elsa i London är en lättläst bok om ett inspirerande besök i London. Det är en roande bok som ger en fin läsupplevelse för såväl lässvaga unga vuxna som nybörjare i svenska." Agneta Warheim, BTJ-häfte nr 20/2016

Bokhemligheter om Elsa i London

Prickiga Paula om Elsa i London.

Elsa i London ges ut av Nypon förlag och finns bland annat att köpa här: Nypon förlag, Bokus och Adlibris.


Mer än bara fotboll (2016) vänder sig till barn från årskurs 3 och uppåt som vill läsa en kortare bok på lättläst svenska. Avundsjuka är ingen rolig känsla. I Mer än bara fotboll är det Erik som är avundsjuk på sin bästa kompis Love för att han är bra på både fotboll och att prata med tjejer. Erik tycker inte att han är bra på någonting. En bok om styrkor, svagheter och självkänsla med coola illustrationer av Sofia Falkenhem.

Här kan du läsa ett smakprov ur Mer än bara fotboll.

Västmanländskans bokblogg om Mer än bara fotboll.

Prickiga Paula om Mer än bara fotboll.

Mer än bara fotboll ges ut av Nypon förlag och finns bland annat att köpa här: Nypon förlag, Bokus och Adlibris.

Rädda pandan! (2016) vänder sig i första hand till barn/ungdomar i lägre tonåren som vill läsa en kortare bok på lättläst svenska. Ivar har ett stort intresse för djur, och särskilt för pandor. Han är med i en förening som vill hjälpa de utrotningshotade pandorna. Ivar går till klubblokalen, är med och ordnar loppis och chattar med andra med samma intresse. En av dem är Pandis, en tjej han snart ska få träffa i verkliga livet. Men vem är Pandis egentligen?

"Rädda pandan! är en fin berättelse om djurrättsengagerade ungdomar, men också om att våga stå upp för sitt intresse." Staffan Engstrand, BTJ-häfte nr 7/2016

"Tumme upp!" Bloggen Bokomaten 16 februari 2016

Rädda pandan! ges ut av Nypon förlag och finns bland annat att köpa här: Nypon förlag, Bokus och Adlibris.

Nyårsfesten (2014) är en kort berättelse på lättläst svenska som riktar sig till tonåringar. Boken handlar om Elin som är bjuden på maskerad på nyårsafton. Hon vill så gärna gå, men har dåligt samvete eftersom hennes mamma är döende i cancer. Kan Elin lämna sin mamma ensam på sjukhuset? Valet mellan att få lov att leva sitt liv utan att glömma bort sina närmaste kan ibland vara svårt.

"Nyårsfesten är en kort berättelse med ett lättbegripligt språk och korta meningar, men med ett innehåll som passar åldersgruppen 13 år och uppåt. Berättelsen är finstämd och förmedlar en känsla av hopp mitt i sorgen." (Agneta Willans, BTJ-häfte nr 20/2014)

"Ekensten vet att vända och vrida på orden tills de sitter som en smäck, kort och koncist." Bloggen Bokhemligheter oktober 2015.

Betyg 5 av 5. Bokbloggen Boktjuven augusti 2015.

"Sorgset och trotsigt om döden och livet." LitteraturMagazinet maj 2015.

"En bra lättläst bok som ändå har en riktig handling och ett budskap." Bokbloggen Boktugg, Älvdalens bibliotek.

"Känslorna för Markus och skuldkänslorna gentemot mamman är så direkta att det känns som jag läst en hel roman när jag är klar." Bokbloggen Bokhuset.

Nyårsfesten ges ut av Nypon förlag och finns att köpa här: Nypon förlag, Adlibris och Bokus.