Fortsätt till huvudinnehåll

Kontakt

Jag heter Ann-Charlotte Ekensten och jag skriver böcker på lättläst svenska för barn, unga och vuxna. Min ledstjärna är läsglädje för alla, oavsett förutsättningar. Jag finns utgiven med ett sextiotal böcker på flera olika förlag. Vid sidan av mitt författarskap arbetar jag som skrivpedagog och föreläsare.

Jag bor med min man och våra två barn i Kungsbacka. Ett av familjens fritidsintressen är husvagn och camping, vilket inspirerar mig att driva bloggen Campingfamiljen.

Om du vill kontakta mig för intervju, uppdrag eller andra samarbeten nås jag på: ekensten(at)gmail.com

Boka författarbesök, skrivlektioner eller föreläsningar
Jag besöker gärna skolor, bibliotek och andra verksamheter för att berätta om mitt författarskap eller arrangera skrivlektioner med fokus berättelse, dikt & vers eller fakta. Att på riktigt inse att det finns en människa bakom varje bok är en spännande upplevelse och många gånger växer lusten att både läsa och skriva efter ett författarbesök.
Vid önskemål kan jag använda tecken som stöd till talet vid mina besök.

Jag erbjuder även föreläsningar om språkträning, böcker på lättläst svenska och allas rätt till läsning. Givetvis kan jag genomföra föreläsningar och författarbesök utomhus eller via videolänk.
Läs mer och boka mig via författarförmedlingen hos Författarcentrum. Jag använder mig av förmedlingens arvodeslista.

Finansiering av författarbesök
Skapande skola är ett komplement till skolornas egen kulturbudget. Både förskolor och skolor kan söka ekonomiskt stöd för bland annat författarbesök och skrivlektioner. Hos Kulturrådet kan du läsa mer om bidraget.

Inom Västra Götalandsregionen kan mina författarbesök och skrivlektioner bokas med ett lokalt ekonomiskt stöd. Det innebär att regionen står för halva mitt arvode.

Boka mig för andra uppdrag
Söker du en gästskribent eller artikelförfattare till en tidning eller ett webbmagasin? Jag har lång erfarenhet som kommunikatör och marknadsförare och är specialist inom energi- och miljöområdet, lättläst litteratur, språkträning och funktionsvariationer. Andra specialintressen är dansband och hundliv. Kontakta mig gärna för reportage om camping eller helt andra ämnen!

Jag arrangerar även utbildningar och genomför skrivuppdrag hos organisationer som vill arbeta med klarspråk, det vill säga erbjuda sina mottagare anpassade, lättlästa texter. Hela min cv hittar du på LinkedIn


Kommentarer