Fortsätt till huvudinnehåll

Kontakt & författarbesök

Jag heter Ann-Charlotte Ekensten och jag skriver böcker på lättläst svenska för barn, unga och vuxna. Min ledstjärna är läsglädje för alla, oavsett förutsättningar. Jag finns utgiven med ett åttiotal böcker på flera olika förlag. Vid sidan av mitt författarskap arbetar jag som skrivpedagog och föreläsare.

Jag bor med min man och våra två barn i Kungsbacka. Ett av familjens fritidsintressen är husvagn och camping, vilket inspirerar mig att driva bloggen Campingfamiljen.

Om du vill kontakta mig för intervju, uppdrag eller andra samarbeten nås jag på: ekensten(at)gmail.com

Boka författarbesök, skrivlektioner eller föreläsningar
Jag besöker gärna skolor, bibliotek och andra verksamheter för att berätta om mitt författarskap eller arrangera skrivlektioner med fokus berättelse, dikt & vers eller fakta. Att på riktigt inse att det finns en människa bakom varje bok är en spännande upplevelse och många gånger växer lusten att både läsa och skriva efter ett författarbesök. Vid önskemål kan jag använda tecken som stöd till talet vid mina besök. Jag erbjuder även ett anpassat bildstöd som går att använda som förberedelse inför ett författarbesök. 

Jag erbjuder även föreläsningar om språkträning, böcker på lättläst svenska och allas rätt till läsning. Givetvis kan jag genomföra föreläsningar och författarbesök utomhus eller via videolänk.
Läs mer och boka mig via författarförmedlingen hos Författarcentrum. Jag använder mig av förmedlingens arvodeslista.

Skapande skola delfinansierar författarbesök och skrivlektioner
Skapande skola är ett statligt komplement till skolornas egen kulturbudget. Både förskolor och skolor kan söka ekonomiskt stöd för bland annat författarbesök och skrivlektioner. Hos Kulturrådet kan du läsa mer om bidraget.

Kulturstöd inom Västra Götalandsregionen 
I Västra Götaland finns ett lokalt ekonomiskt stöd som innebär att regionen står för halva arvodet för utvalda, kvalitetssäkrade arrangemang. Här hittar du mina författarbesök och skrivlektiner i Kultur i Västs Kulturkatalog: 
Subventionerat kulturprogram i Region Halland
Även Region Halland har ett subventionerat kulturprogram som vänder sig till barn och unga. Där kan skolor och bibliotek boka mina författarbesök och skrivlektioner med en mycket förmånlig subvention - nämligen 50 procent av arvodet. Och för bokningar i anpassad skola är subventionen så generös som 75 procent av arvodet! Här hittar du min programpunkt i Region Hallands kulturprogram: 
Boka mig för andra uppdrag
Söker du en gästskribent eller artikelförfattare till en tidning eller ett webbmagasin? Jag har lång erfarenhet som kommunikatör och marknadsförare och är specialist inom energi- och miljöområdet, lättläst litteratur, språkträning och funktionsvariationer. Andra specialintressen är dansband och hundliv. Kontakta mig gärna för reportage om camping eller helt andra ämnen!

Jag arrangerar även utbildningar och genomför skrivuppdrag hos organisationer som vill arbeta med klarspråk, det vill säga erbjuda sina mottagare anpassade, lättlästa texter. Hela min cv hittar du på LinkedIn


Kommentarer