Fortsätt till huvudinnehåll

Emmas liv

Böckerna om Emmas liv handlar just om livet - om att flytta hemifrån, lära känna nya vänner, träna simning och att bli kär. Emma är en framåt tjej, strax över 20 år, som behöver en del stöd i vardagen. Några som stöttar Emma är hennes pappa och brorsan Simon.

Böckerna om Emma vänder sig i första hand till ungdomar/unga vuxna med intellektuell funktionsnedsättning, som vill läsa korta böcker med ett enkelt språk. Egentligen vill jag inte dela in läsare i fack, alla väljer böcker fritt, men en bok där man känner igen sig kan vara lättare att läsa och även bidra till goda samtal. I den här intervjun berättar jag mer om bakgrunden till böckerna.

Christina Heitmann illustrerar och gör omslagen till Emmas liv och böckerna ges ut av Vilja förlag. Serien finns i alla format: pappersbok, e-bok och ljudbok, och på förlagets webbsida finns arbetsmaterial till böckerna att ladda ner - helt gratis!


Emmas liv - Middag för två (2018)
Emma bjuder Hannes på middag för att ta reda på vad han känner. Det blir pizza, men det blir också mycket mer. Både Hannes och Emma känner sig redo för det de båda gått och tänkt på en tid.

Här finns ett smakprov ur Middag för två.


Läs mer och beställ boken här: Vilja förlag, Adlibris eller Bokus.

Emmas liv - Kär på riktigt (2017)
Emma reser till Gotland med Hannes och några andra kompisar. Något har blivit fel med hotellbokningen och det blir bestämt att Emma och Hannes ska dela rum. Om kärlek, sex och att känna efter och säga vad man själv vill.

Här finns ett smakprov ur Kär på riktigt.

Läs mer och beställ boken här: Vilja förlag, Adlibris eller Bokus.

Emmas liv - Första dansen (2016)
Nu ska det bli fest i huset där Emma bor. Alla hjälps åt att fixa så det blir festligt och god mat. Emma ser verkligen fram emot kvällen. Hon älskar att klä sig fin och dansa. Allra helst vill hon dansa med Hannes. Men Jens hinner bjuda upp först ....

Här finns ett smakprov ur Första dansen.

Läs mer och beställ boken här: Vilja förlag, Adlibris eller Bokus.

Emmas liv - Våga hoppa (2016)
I huset där Emma bor finns en kille som heter Hannes. Han vill följa med Emma och titta på när hon ska träna simning. Det är roligt men också lite pirrigt.

Här finns ett smakprov ur Våga hoppa.

Läs mer och beställ boken här: Vilja förlag, Adlibris eller Bokus.

Emmas liv - Egen nyckel (2015)
Att flytta hemifrån är stort, tycker Emma. Nu får hon leva sitt eget liv. Hon har verkligen längtat. Men det är också ett stort ansvar. Redan första dagen får Emma mycket att tänka på.

Här finns ett smakprov ur Egen nyckel.


Läs mer och beställ boken här: Vilja förlag, Bokus eller Adlibris.

Emmas liv - kär i kärleken (2015)
Att jobba med Kim är roligt, tycker Emma. Han är snäll och skrattar mycket. En dag vill Kim bjuda Emma på mat. Är han kanske kär i Emma? Vad är skillnaden mellan vänskap och kärlek?

Här finns ett smakprov ur Kär i kärleken.

Läs mer och beställ boken här: Vilja förlag, Bokus eller Adlibris.
Sagt om Emmas liv

"Kär på riktigt passar bl.a. för unga vuxna med intellektuell funktionsnedsättning och kan även fungera bra som underlag till diskussioner om sex och/eller kärleksrelationer."
Mia Mårtensson, BTJ-häfte nr 5/2017.

Om Våga hoppa i Sveriges Radio Klartext, 15 september 2016

"Läsaren får följa när Emma och Hannes trevande närmar sig varandra. Kanske uppstår bara en fin vänskap, kanske blir det ännu mer - slutet är öppet. Boken riktar sig i första hand till unga vuxna med intellektuell funktionsnedsättning och kan vara en bra inspiration, exempelvis till att våga knyta nya vänskapsband." Mia Mårtensson, BTJ-häfte nr 8/2016.

"Emmas upplevelser skildras med värme och klarhet". "En fin skildring av hur svårt det kan vara att förstå sig på känslor". Rebecca Lindskog, BTJ-häfte nr 21/2015.

Klartext i P4 gillar Emmas liv - Egen nyckel, 8 september 2015.

"Ann-Charlotte fångar Emma och hennes tankar väldigt väl", bloggen Endast Eböcker 16 september 2015.


Kommentarer

Skicka en kommentar