Tage på camping

Serien om Tage på camping har sålt slut hos förlaget men jag har några titlar kvar hemma hos mig. Hör av dig om du är intresserad och vill köpa, ekensten(at)gmail.com
Böckerna om Tage finns även att låna på de flesta bibliotek.

Tage på camping är en serie lättlästa böcker som i första hand vänder sig till nybörjarläsare 6-9 år, men som även passar fint att högläsa för yngre barn. Det är böcker med kort text, rolig handling och fina bilder som målats av Catharina Nygård. Det finns fem böcker i serien som gavs ut av Tukan förlag.

Branden (2015)
Det är många som grillar på campingen. Det luktar gott. Tage blir sugen på korv. Men plötsligt känner han en annan doft. Rök bolmar ur ett litet hus - det brinner!

Branden är utvald i kategorin "börja läsa" i årets Barnbokskatalog från Kulturrådet.

Här kan du läsa ett smakprov ur Branden.
Fisketuren (2015)
Alla får napp när de fiskar i sjön. Men när Tage och pappa ska testa går det inte lika bra. Vad som helst kan tydligen fastna på kroken.

Här finns ett smakprov ur Fisketuren.
Guldtian (2014)
Tage är på semester med mamma, pappa och lillasyster. Det är kul. Men i affären möter han sura tanten. Och ställs inför ett svårt problem ...
Minigolftävlingen (2014)
Tage och pappa ställer upp i campingens minigolftävling. Det är en svår bana. Speciellt sista hålet. Men Tage har fått ett tips ...
Hoppborgen (2014)
Det finns mycket kul att göra på en camping. Där finns lekplats, hoppborg och många fina husvagnar. Väldigt många. Man skulle nästan kunna gå vilse ...


Sagt om Tage på camping
"Pojkar som huvudpersoner är välkomna och Tage är en trevlig liten kille som säkert blir omtyckt av alla. Boken rekommenderas varmt till barn i åldern 5-9 år." (Häftepos: 14116474. Lektör Madeleine Jehpsson)

"En festlig berättelse med bra exempel på hur en familjesemester kan se ut. Uppföljande samtal kan handla om egna erfarenheter vad gäller semestrar, fiske och självförtroende. Lust att läsa fler Tage-böcker uppstår säkert." (BTJ-häftet nr 12, 2015. Lektör Lena Franzén.)

"Enkla, men barnnära berättelser på ett rakt språk är utmärkta för de barn som lärt sig läsa och vill ha lite mer text att bita i. De borde platsa på alla bibliotek och skolbibliotek." (Västmanländskans bokblogg, 25 juni 2015)

"Fokus ligger på vardagshändelser som är lätta att känna igen sig i och relatera till. Därför är det roligt att läsa dessa böcker som omväxling." (Barnboksbloggen, 1 september 2015)

"Alldeles lagom mycket text för att vilja läsa vidare och de färgstarka och detaljrika illustrationerna ger en stunds vila före man vänder blad." (Barnboksbloggen på Kalasdags, 19 september 2015)

5 kommentarer:

 1. Gör gärna om din hemsida så att det går lättare för oss att läsa med läspogram,som läser upp texten. Till exempel zoom text. Som det är nu är det jättesvårt att läsa med det. Bara ett litet tips. Åsa Hag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, Åsa! Vet du hur man gör? Jag använder Blogger rakt upp och ner och är inte så bra på extra inställningar.

   Radera
 2. Finns det möjlighet att "provläsa" någonstans så man ser hur texten ser ut? Tänkte köpa till mina elever men behöver se storleken på texten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du är intresserad av Tage på camping. På sajten Smakprov hittar du några uppslag att provläsa, både ur Tage och andra av mina böcker. Trevlig läsning!
   http://www.smakprov.se/smakprov/visa/9789176171448/partner/smakprov

   Radera