Fortsätt till huvudinnehåll

Min Bokmässa

Det var med visst vemod jag lämnade Bokmässan i söndags. Jag kände direkt att jag missat en del men samtidigt tog orken slut. Och jag plockade med mig väldigt många härliga upplevelser från årets mässa. Några av dem presenteras i bilder här nedan ...

Där nere händer det!

För första gången hade jag köpt seminariekort och här lyssnar jag när Anna Ahlund och Per Nilsson pratar om huruvida vem som helst kan skriva om vad som helst. Typ, är det trovärdigt när Anna skriver om en sextonårig homosexuells killes sexliv i boken Du, bara? Svaret på frågan är såklart "ja". Passade även på att köpa ett signerat ex av Per Nilssons Som hund och katt.

Johanna Koljonen, Madeleine Bäck och Kristina Ohlsson pratar om skräck. Och här var det inte ämnet som lockade mig utan möjligheten att lyssna till just dessa färgstarka kvinnor.

Mirja Unge, Elin Cullhed, Madeleine Bäck och Marie Augustsson samtalar om hur landsbygden skildras i barn- och ungdomsböcker och varför just dessa författare valt att förlägga sina berättelser i mindre samhällen.

Det här seminariet skulle handla om det norska bilderboksundret och det gjorde det väl på sätt och vis. Men behållningen var att få se underbara illustrationer ur böcker av Ane Gustavsson, Stian Hole och Alice Lima de Faria. Annika Edlund modererade. Efter detta seminarium blev jag helt enkelt "tvungen" att spontanköpa Stian Holes bok Morkels alfabet, inte bara för de fantastiska bilderna - utan även för att Hole visade sig vara en väldigt trevlig person ;-)

Min förlagskollega Annelie Drewsen och Sara Lövestam samtalar med moderator Patrik Hadenius om att arbeta med lättläst litteratur i klassrummet. Senare under mässan hann Annelie och jag för första gången att sitta ner och prata mer om vårt skrivande och smida gemensamma planer för framtiden ...

Här samtalar Eva Susso, Moa Eriksson Sandberg, Jenny Jägerfeld och Erik Titusson om modet att vara sig själv, vilket är ett genomgående i dessa författares nya böcker.

Vanan trogen köpte jag en signerad bok av min halländske författarkollega Christoffer Carlsson. Han har precis släppt Oktober är den kallaste månaden, en bok för unga vuxna. Här i samtal med Karl Modig och Ada Wester.

Tage på camping hade en strykande åtgång på mässan. Men finns såklart även i bokhandeln, exempelvis här.

I montern hos Nypon och Vilja förlag fanns många av mina böcker. Här på bilden ser du Rädda pandan! och serien Djurdoktorn. I den här montern träffade jag många trevliga människor; författarkollegor, bibliotekarier, lärare och förlagsfolket såklart. Bästa minglet på torsdagskvällen!

Kerstin Önnebo på Skrivarpodden spelade in en intervju med Åsa Avdic där fokus var journalistiskt kontra skönlitterärt skrivande. Avdic är journalist och har precis släppt sin första roman, Isola.

Och andra poddaktuella är Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck som under Bokmässan släppte första avsnittet av Bladen brinner, en podd om barn- och ungdomslitteratur.

Jag träffade många fina vänner under mässdagarna men lyckades inte fotografera en endaste en. Inte ens Angelica och Carl som jag hängde med allra mest. Den här bilden har jag lånat från Angelicas Instaflöde ...

Naturligtvis blev det några böcker också ...

Och en himla massa anteckningsblock.

Kommentarer

  1. Stian alltså...
    :-)
    Riktigt fina dagar var det. Och det där vemodet när det är slut. Man vill ha mer, men samtidigt så orkar man inte heller. Mindre än ett år kvar till nästa mässa!

    SvaraRadera
  2. Du måste ha suttit snett bakom mig på Bladen brinner_presentationen och jag såg dig inte ens! Känner igen min nacke på bilden :) Skyller på allmän mäsströtthet.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar