Fortsätt till huvudinnehåll

Utbildning i Höganäs

Det är dags för andra "live-träffen" på min utbildning till skrivpedagog. Den här gången är vi inte på skolan i Skurup utan på "internat" i Höganäs. Kullahalvön är så vacker i höstskrud. Eller, här är väl alltid fint, även om höstlöv är något extra. Och havet! Det är väldigt närvarande där vi bor. Hotellanläggningen ligger i stort sett på stranden.

Idag har respons och noveller stått på schemat och tiden har gått snabbt som vinden. Av förklarliga skäl är respons en stor del av utbildningen och det kan vara svårt. Tänker inte gå in mer på detta just nu, är för sömnig för det, men jag kan berätta om en rolig skrivövning på tema noveller. Vi jobbade två och två och det vi fick givet var att två personer möts på ett hotellrum. Vilka är det? Vad är startpunkten? Vad är vändpunkten/twisten/överraskningen som ofta kommer på slutet i en novell? Det blev roligt :-)

Innan middagen hann vi gå en promenad på stranden. På fotot skymtar Mölle en bit bort. Synden i Mölle, du vet. Den gamla turistorten där kvinnor och män för första gången badade på samma badstrand i slutet av 1800-talet.

Kommentarer