Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivprocesser

Min skrivprocess varierar mellan projekten. Ibland börjar det med ett lite frö i huvudet som får gro ganska länge innan jag skriver ner ett enda ord. Så brukar det vara med helt nya berättelser, med nya karaktärer och kanske nya format. När det gäller mina serier har jag mycket av karaktärerna, miljöerna och formatet klart och då brukar jag sätta igång och skriva direkt. Ofta har jag bara en liten aning om vad som kanske ska hända ...

Men idag har jag jobbat på ett helt annat sätt. Det gäller manus som jag skriver på uppdrag av en organisation. Där har jag en del riktlinjer att följa men innanför ramarna kan jag skapa fritt. Det är roligt att jobba så, begränsningar kan bidra till kreativiteten hos mig. Har man dessutom en duktig redaktör att bolla berättelsen med kan det bli riktigt bra! Idag har jag gjort ett försök att få ner allting på papper och det resulterade i en ganska kluddig bunt. Innan veckan är slut ska jag ha omvandlat den här pappershögen till synopsis och bakgrundsstory för min hjälte ...

Kommentarer

  1. Vad intressant att utifrån få ramar för hur man ska jobba. Hoppas det går bra med högen:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack! Jag tycker faktiskt inte att "tänket" är speciellt annorlunda.

      Radera

Skicka en kommentar