Fortsätt till huvudinnehåll

Slutkorrektur

Måndag i stilla veckan. Visserligen med jobb för oss föräldrar och fritids för den lilla. Bara storebror är helt ledig och på tonårsvis tar han det väldigt lugnt. Men något vilsammare tempo är det även för oss andra. Vi har inte samma minutpassning av tider och simskola, kulturskola och handboll håller stängt under påsklovet.

Idag har jag gått igenom slutkorr för några av de böcker som kommer i augusti. Jag har alltså lagt sista handen vid Minifakta om djurungar på landet, Fakta om älgar och Djurdoktorn: Linus och Sunna. Alla tre känns jättefina och som vanligt längtar jag efter att se dem på riktigt.

Fakta om älgar är faktiskt min allra första faktaboksidé men den har tagit tid på sig att bli färdig för utgivning. Det började med att förlaget inte riktigt förstod min briljanta idé när jag föreslog en faktabok om älgar, så det dröjde innan den blev antagen. En hel del är förändrat sedan den första manusversionen men grunden och dispositionen är fortfarande densamma. Och visst förtjänar skogens konung en helt egen lättläst faktabok?!

Det är tyvärr för tidigt att visa upp bokomslag men jag vill ändå bjuda på någon liten sneak peak ... Här kommer en bild ur Linus och Sunna där Linus och hans mamma veterinären är på väg till platsen där Sunna bor. Vilket djur tror du att det rör sig om den här gången? Som vanligt är det Carolina Ståhlberg som illustrerar böckerna om Linus.

Kommentarer

  1. Svar
    1. Ja, du vet ;-) Och eleverna i de klasser jag besökt under våren har fått tjuvkika!

      Radera

Skicka en kommentar