Fortsätt till huvudinnehåll

Loggboken

Jag har börjat med en ny arbetsrutin: att skriva loggbok. Efter bara en dryg vecka har jag märkt att det är riktigt bra att föra dagbok över mitt arbete, både för att komma ihåg och för att reflektera. Att jag dessutom blir glad varje gång jag ser loggboken gör det hela lite extra effektivt. Min anteckningsbok är nämligen en "replika" av en gammal flickboksfavorit om Lotta.

Lottaböckerna skrevs under pseudonymen Merri Vik men bakom det påhittade namnet fanns Ester Ringnér-Lundgren, som under sin författarkarriär skrev massvis av böcker för B. Wahlströms bokförlag. Under mina tidiga tonår läste jag många Lottaböcker och även om jag inte kommer ihåg detaljer så minns jag stämningen i böckerna. Lite av den obekymrade känslan försökte jag plocka med mig när jag skrev Elsa i London. Och nu blir jag faktiskt lite sugen på att skriva ännu en bok om Elsa. Vi får se vad framtiden bär med sig ... Trevlig helg!

PS. Om du är nyfiken så finns ett sällskap med fokus på Ester Ringnér-Lundgrens författarskap.

Kommentarer

 1. Vad loggas i denna bok? Antal skrivna ord?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mer hur skrivandet känns och vad jag gjort för övrigt (bokföring, marknadsföring, andra uppdrag etc).

   Radera
 2. Jag älskar ju fortfarande Lottaböckerna. Det är något väldigt speciellt med dem, kanske för att man vet att det aldrig kan bli riktigt hemskt och att allt kommer ordna sig även om det är lite lagom kaos ett tag. (Säger hon som numera bara läser hemskheter och sorgligheter)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du några Lottböcker kvar? Då vill jag läsa i Blekinge!

   Radera
 3. Vad roligt med en Lotta-loggbok. Jag älskade Lottaböckerna som jag började köpa på mig i tonåren. Idag har jag bara 4 eller 5 kvar innan serien är komplett. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske är med i sällskapet?!

   Radera
  2. Jag är inte det, men brukar ta en tur till deras monter på Bokmässan varje gång jag är där.
   Skrev om Lottas och min relation första gången i bloggen 2012.

   Och om du vill ta en titt... :)

   https://skrivalasaleva.wordpress.com/2012/09/07/lotta-och-jag/

   Radera
  3. Du är ju ett ÄKTA fan. Respekt!

   Radera

Skicka en kommentar