Fortsätt till huvudinnehåll

Refuseringar

Alla författare blir refuserade. Även de som har böcker utgivna på flera olika förlag. Långt ifrån allt jag skriver blir antaget. Det behöver inte nödvändigtvis behöver bero på det är dåliga manus. Istället kan det helt enkelt vara "fel" berättelser för förlagets planerade utgivning.

Jag har ett sådant manus nu, en berättelse som inte hittar hem hos något förlag. Det är ett bilderboksmanus som jag skapat tillsammans med en illustratör. Vi har fått så många "positiva refuseringar" av den här berättelsen. Positiva i den bemärkelsen att vi verkligen fått fina, personliga kommentarer av flera etablerade förlag, vilket faktiskt är ganska ovanligt. Oftast får man bara ett "nej, tack". Men likaväl är det refuseringar!

Idag känner jag mig lite deppig över detta. Jag har verkligen hoppats och trott på den här bilderboken, men nu börjar jag tvivla. I varje fall några dagar ... sedan är jag på´t igen!

Kommentarer