Fortsätt till huvudinnehåll

Föreläsning i Vimmerby

När jag körde hemifrån tidigt i fredagsmorse, dröp daggen på granbarr och gulnande gräs och solen fick hela naturen att glittra ... Låter kanske överdrivet poetiskt men de trettio milen till Vimmerby blev en härlig road trip med bara lite trafik och några sköna stopp för kaffe och mackor. Sedan var det såklart fint att återse Astrid Lindgrens Näs och att möta kollegor och studenter på Linnéuniversitetets kurs Att skriva barnlitteratur. Det är ändå något visst att vara gästlärare på en utbildning där jag själv studerat.

Min föreläsning handlade i huvudsak om att skriva barn- och ungdomslitteratur på lättläst svenska, men jag hade även blivit ombedd att berätta om min "författarresa" och mina erfarenheter av branschen. Först var jag nervös ... men det släppte ganska snart. Att prata om det roligaste jag vet för en grupp intresserade människor är onekligen givande. Av frågorna och energin att döma så tror jag att föreläsningen var uppskattad. De ansvariga lärarna var i alla fall helt nöjda, vilket är viktigt då detta var mitt första uppdrag av den här sorten. Och jag gör gärna om det!

Efter föreläsningen promenerade jag omkring i trädgården runt Astrid Lindgrens barndomshem. Även om Näs ligger mittemellan två moderna bostadsområden är det en vacker, harmonisk och grön oas med en speciell stämning - särskilt för en barnboksförfattare.

Dag två kunde jag luta mig tillbaka och lyssna till Linnéa Krylén, då hon berättade om arbetsprocessen bakom sina faktaböcker. Det var inspirerande och gav mig tankar som jag ska omsätta i arbetet med mina egna faktaböcker. Linnéa är också tidigare student på kursen och hon fotade mig när jag höll min föreläsning, tack för bilden! En annan föreläsare var Ann Gomér som driver förlaget Bona Signum.Kommentarer

  1. Det hade varit roligt att få vara där! Ser fantastiskt ut och jag skulle så gärna vilja höra vad du hade att säga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så fint på ALN och verkligen en skön stämning.

      Radera

Skicka en kommentar