Fortsätt till huvudinnehåll

Lea Tandväktare

För ungefär ett år sedan bloggade jag om ett projekt där jag skrivit manus till två barnböcker på beställning av en organisation. Då kunde jag inte berätta så mycket mer eftersom varken böckerna eller planerna för lanseringen var klara. Men nu släpper Folktandvården Skåne ut sin nya superhjälte Lea Tandväktare i vad som kallas "Skånes största barnboksprojekt".

Hur häftigt är det inte att vara författare till två av de tre böckerna som ska delas ut till alla barn som besöker Folktandvården Skåne?! De allra yngsta får pekboken Det kittlas, den här boken innehåller ingen text. Från tre år får barnen den korta berättelsen Leas första uppdrag och från sex år får de kapitelboken Lea Tandväktare - Den magiska trappan.

Totalupplagan är på 150 000 exemplar och böckerna delas ut gratis i samband med tandläkarbesöken. Man kan väl lugnt säga att det är min största upplaga någonsin! Men jag kan också avslöja att det tyvärr inte är ett vanligt royaltyavtal som gäller ;-) Böckerna kommer inte att kunna köpas i bokhandeln eller lånas på bibliotek.

Skrivprocessen har varit både rolig och utmanande. Att skriva fantasyinspirerat var helt nytt för mig och det fick mig att tänka i nya banor och även om temat till viss del var bestämt, har jag ändå lyckats skriva mina egna berättelser. Givetvis hoppas jag på fler liknande uppdrag i framtiden!

Catarina Batista har tecknat de härliga bilderna av Lea Tandväktare och Pernilla Karlsson har varit proffsig redaktör i projektet. Tukan förlag står bakom bokproduktionen och beställare är Folktandvården Skåne tillsammans med reklambyrån The Fan Club.

Kommentarer

  1. Tack, Ann-Charlotte! Vi är så nöjda över resultatet. Ska bli oerhört spännande att se hur barnen kommer att ta emot dem. Bästa hälsningar från Dimitra på Folktandvården Skåne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att ni är nöjda, jag tycker själv att böckerna är väldigt fina. Tack själva!

      Radera

Skicka en kommentar