Fortsätt till huvudinnehåll

Skrivresa 2019

Oj, så längesedan jag bloggade! Mycket har hänt och jag har inte hunnit rapportera ... Jag har skrivit såklart, pusslat med sent inbokade författarbesök (ett kärt besvär), försökt att lösa knutar i bokföringen (inte lika kärt besvär) och varit på skrivresa med min vän och kollega Angelica Öhrn. Faktiskt vår fjärde gemensamma resa!

Den här gången lånade vi min brors och hans familjs hus i Stocken på Orust. Tusen tack! Att uppleva Bohuslän om våren är i sanning bland det vackraste som finns. Blått, blommigt, blåsigt och folktomt! I mitt tidigare liv tillbringade jag alla sommarsemestrar i segelbåt längs med Bohuskusten och det var både härligt och lite nostalgiskt att återvända.

Naturligvis har jag skrivit en hel del under de här dagarna, bland annat har jag skrivit det sista på ett manus om Tyras husvagn. Men när man reser tillsammans med en förtrogen, kunnnig, skrivande vän är det viktigare att ta chansen till textsamtal. Inför resan hade vi läst varandras arbeten och jag fick bland annat nya tankar kring en kapitelbok jag håller på att avsluta.

Men det bästa var nog att våra samtal resulterade i att jag äntligen skrev något på det vuxenmanus jag så länge ruvat på. Efter spånande kring karaktärer och tänkbara händelser samt två skrivna kapitel, känner jag verkligen för att arbeta vidare med detta - med siktet inställt på ett kapitel om dagen. Tidigare har jag bara pratat om att skriva den här berättelsen - mycket snack och lite verkstad - men nu har jag börjat "äta min elefant", en bit i taget. Ska bli spännande att se hur det här kommer gå ...

Här nedan hittar du några fotokollage från årets resa.


Vårt lånade hus gav möjlighet att skriva med utsikt över Käringön.


Utflykt till Gullholmen, Sveriges mest tättbebygda skärgårdsö - en riktig pärla som jag har många fina båtminnen från.


En av alla vackra promenader gick till Hälleviksstrand.


Bohuslän om våren - blått, blommigt, blåsigt och folktomt!

Kommentarer

  1. Smart att använda varandra för textsamtal när ni träffas! Ser verkligen härligt ut. Och vovven var med förstår jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var fina och givande dagar! Jo, hunden var med mig - annars blir det för mycket logistik på hemmaplan ;-)

      Radera
  2. Så härligt det ser ut! Ett vuxenmanus? Det låter spännande! Jag blir riktigt nyfiken, kan jag erkänna! ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var väldigt fint. Vi får hoppas att det blir något av mitt vuxenmanus men det kommer ta tid ...

      Radera

Skicka en kommentar