Fortsätt till huvudinnehåll

Redan fredag!

Jag har ingen oxveckor på mitt jobb. Dagarna bara rusar fram och jag älskar varje sekund! Nästan i alla fall ... Den här veckan har verkligen varit produktiv. Jag har samlat ihop synpunkter på en av de kommande faktaböckerna, rättat felaktigheter och fått iväg manuset till redaktören. Jag har även gottat mig åt fint beröm för mitt manus till den lättlästa biografin om Marie Curie. Både min förläggare och min kontakt på Nobelprismuseet tycker mycket om manuset. Självklart finns en del kommentarer och frågetecken som jag ska räta ut och väva in, men det får bli i nästa vecka.

Den här veckan har jag även arbetat med något för mig helt nytt; att översätta lättlästa böcker från danska till svenska. Så kul! Men man får tänka sig för, det är inte bara att översätta ord för ord. Tonen och rytmen i texten måste kännas rätt och naturligtvis ska texten vara lätt att läsa även på svenska.

Veckan avslutades med ett mail, ett telefonsamtal och en mötesbokning för att prata om något som förhoppningsvis kan leda till ett nytt samarbete på sikt. Nätverk är grejen!

Idag ska jag på after work. Det hör inte till vanligheterna för mig. Jag har ju inga kollegor på mitt kontor, istället ska jag träffa några av mina klasskamrater från grundskolan. Trevlig fredag säger jag med ett foto på min anslagstavla, där jag har vykort på Marie och Pierre Curie och en av deras uträkningar där de konstaterar att grundämnet radium måste existera.

Kommentarer