Fortsätt till huvudinnehåll

Barnkonventionens dag

 Hipp, hurra för barnkonventionens dag! Den 20 november 1989 antogs FN:s konvention om barnets rättigheter. Det är 54 artiklar (regler) som handlar om att barn ska ha det bra. I boken Fakta om barnkonventionen kan du läsa om några av dem.

När jag arbetade med den här boken, fanns en period då jag inte trodde att den skulle bli klar ... Allt som står i barnkonventionen är självklart superviktigt, men allt får inte plats i en lättläst faktabok. Jag måste välja ut det som är allra mest relevant, annars skjuter jag över mål - boken blir för svår. 

Som tur var, tog jag mig förbi mina tvivel och i höst har jag fått rapporter från flera skolor där man använt boken på lågstadiet, mellanstadiet och inom särskolan. 

Fakta om barnkonventionen finns att låna på bibliotek. Tyvärr är en del bibliotek stängda på grund av pandemin, men de flesta ordnar ändå bokutlämning. Boken ges ut av Nypon förlag och på förlagets webbsida finns ett tillhörande arbetsmaterial att skriva ut - gratis! Är du nyfiken på bokens innehåll kan du läsa ett smakprov i den här länken. 

Fakta om barnkonventionen finns att köpa hos bland annat Nypon förlag, Bokus och AdlibrisKommentarer