Fortsätt till huvudinnehåll

Januari 2021

 När det är grått och trist och alla virus står som spön i backen, piggar jag upp mig med att presentera januariböckerna i ett samlat blogginlägg. I januari kommer även några böcker där jag arbetat som översättare, bildredaktör respektive redaktör, men till dessa återkommer jag längre fram. 

Fakta om käpphästar blir min första gemensamma bok med författarvännen Angelica Öhrn. Om dagens käpphästvärld hade funnits när jag var barn, så hade det här garanterat varit min hobby! 

Förr var käpphästen en träleksak. I dag är den en populär hobby och sport. Att hålla på med käpphästar kan vara allt från att sy och pyssla till att träna och tävla. I den här boken får du kul fakta om sporten och tips på enkla saker du kan göra själv.

Minifakta om djurungar i regnskogen blir den tionde boken om olika djurs ungar. Jag måste ge mig själv en klapp på axeln för den där idén jag fick för ett par år sedan. De här böckerna är mina mest utlånade på bibliotek! 

Vad äter lemuren? Hur länge bor gorillan med sin mamma? Det får du veta i den här boken. Du kan också läsa om leoparder, tapirer och sengångare.

Snusk på Snapchat är den fristående (och efterfrågade!) fortsättningen till Taggad på Insta och Mer än bara fotboll.  

Erik tycker att Love är konstig. Han har börjat dricka energidryck och spela helt andra dataspel. Till sist berättar Love om sin nya kompis, Tobbe. Men Erik undrar vem Tobbe är egentligen. Finns han på riktigt eller bara på Snap? 

Ivan är vårdbiträde är min första bok i serien Vilja jobba. Det här är skönlitterära berättelser med enkelt språk och nära yrkeskoppling. En spännande utmaning som jag hoppas på sikt, ska ge mig fler författarbesök inom SFI. 

Ivan är vårdbiträde på ett äldreboende. I dag ska han ut och gå med Janne. De går till parken. Men när de ska äta kvällsmat är Janne borta. Var är han?

Kommentarer