Fortsätt till huvudinnehåll

Nytt kontrakt

Idag kom det ... Ett dokument som har överskriften KONTRAKT - BOK! Det har varit på gång ett tag, men det är först nu jag har avtalet i min hand. Jag ska ge ut en lättläst ungdomsbok på Nypon förlag och jag är så stolt! Nypons devis är "en möjlighet för alla" och det är något som ligger mig extra varmt om hjärtat. Alla har rätt till god litteratur, oavsett förutsättningar.

Det finns barn som behöver lättlästa böcker i början av sin läsutveckling, men det finns även personer som alltid behöver språkligt anpassad litteratur. Det kan gälla min egen dotter som har en funktionsnedsättning som bland annat innebär språksvårigheter. Om jag kan vara med och skapa bokslukare bland de som har allra svårast att nå dit - då är jag en lycklig människa!

Det var i november förra året som jag fick ett mail från förlagschefen på Nypon. Hon skrev att mitt manus skulle kunna passa för Nypons korta ungdomsböcker, men att jag behövde arbeta om texten för att få den ännu mera lättläst. Jag kastade mig över texten direkt och skrev om. Men det är svårt att skriva lättläst, utan att känslan i berättelsen försvinner. Jag lyckades i varje fall så väl att jag fick ett positivt utgivningsbesked efter den omskrivningen. Just nu jobbar en redaktör igenom mitt manus. Hon är expert på lättlästa böcker och vi får se om jag får "tvätta" texten ännu en gång.

Boken har arbetsnamnet Nyårsfesten och jag skulle säga att den passar ungdomar från 15 år och uppåt. Jag tror att den är inplanerad i Nypons höstutgivning. Tjoho!!!

Kommentarer

  1. Vad roligt, grattis! Då blir vi förlagskollegor :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag är så stolt! Jag såg din fina bok oxå :-)

      Radera

Skicka en kommentar