Fortsätt till huvudinnehåll

Slangbellan

Idag presenterade Sveriges Författarförbund de nominerade till årets Slangbella. Slangbellan är ett pris på 30 000 kronor som syftar till att lyfta fram debutanter och stimulera till fortsatt författarskap. De nominerade är:

Maths Claesson, Uttagningen (Bonnier Carlsen)
Cilla Jackert, Dagens katastrofer (Rabén & Sjögren)
Patrik Lundberg, Gul utanpå (Rabén & Sjögren)

Jag har faktiskt inte läst någon av dessa böcker, men jag har läst OM Gul utanpå. Patrik Lundberg skildrar ett utanförskap med utgångspunkt i att vara adopterad. Men jag ska kolla in dem allihop. Här kan du läsa mer om Slangbellan och de nominerade författarna.

Kommentarer

  1. Jag har läst alla tre och gillar dem alla. Har svårt att bestämma mig vilken jag ska heja på.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar