Fortsätt till huvudinnehåll

Bokläsningen ökar

Siffror från Göteborgs universitets Mediebarometer visar att förra året ökade antalet personer som ägnar sig åt bokläsning en genomsnittlig dag, från 34 till 36 procent. Och det är barnens läsning som ökar mest. Låter bra tycker jag! Största delen av vår mediekonsumtion ägnar vi, föga förvånande, åt internet.

Läs artikeln och hitta länkar hos SVT:s Kulturnyheter ...

Kommentarer

  1. Goda nyheter! Har även bestämt mig för att vara lite mindre irriterad på "skärm-användandet" hemma då jag insett att en hel del av ungdomarnas skärm- tiden går åt till att... Läsa böcker och andra "riktiga texter"...

    SvaraRadera
  2. Visst läser många böcker på skärm (inte jag dock!) ... Men det är bättre att välja en pappersbok till kvällen. Då blir det skönare sömn, har jag läst ...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar