Fortsätt till huvudinnehåll

Vi rockar sockor

Idag går en löpeld av färgglada strumpor genom alla sociala kanaler. Anledningen är uppropet "rocka sockorna" som startats för att uppmärksamma internationella Downs syndrom-dagen. Down syndrom-dagen infaller imorgon den 21 mars, men idag har många tjuvstartat på förskolor, skolor och arbetsplatser.

Downs syndrom-dagen är en dag instiftad av FN och idén med strumporna kommer från USA. I år har genomslaget blivit väldigt stort i Sverige då Nathea 10 år uppmanat alla att "rocka sockorna" för att manifestera att olika är bra. Natheas storasyster Noelle har Downs syndrom och kampanjen har uppmärksammats i flera tv-kanaler och tidningar.

Som mamma till Malin som har Downs syndrom är jag överväldigad och rörd över alla som klätt sig i olika strumpor idag. Och att stå upp för mångfald och allas lika värde får inte bli en endagsföreteelse. Olikheter berikar - varje dag!

Information om Downs syndrom och länkar till artiklar och klipp från Natheas upprop hittar du på Svenska Downföreningens webbsida.Kommentarer