Fortsätt till huvudinnehåll

Arbetsveckan

Och så går en arbetsvecka mot sitt slut ... Har många järn i elden just nu och därför var det väldigt dumt att drabbas av dålig självkänsla och dito självdisciplin under början av veckan. Men framåt onsdagen började jag komma igång och idag kan jag ändå se tillbaka på en produktiv vecka.

Jag har lagt mycket tid på att redigera Fakta om älgar. Redaktören har skickat mig ett layoutat dokument och när man ser hur sidorna kommer se ut är det alltid saker som behöver justeras i texten. Dessutom har jag plockat hem de sista bilderna och letat upp alla mina bildkällor. Jag har även snickrat förslag till baksidestexter för älgarna och ytterligare en höstbok.

Samtidigt har jag skrivit början på en helt annan berättelse som förhoppningsvis ska användas i ett nytt och för mig annorlunda projekt. Mer än så kan jag inte berätta just nu men om mitt förslag faller i god jord kan jag kanske avslöja mer framöver. Eller så blir det ingenting ... sådant händer också.

Men något som är helt verkligt här och nu är förhandsexemplaren av Linus och Flisa och Kär på riktigt som kom med posten igår. Härligt och läskigt att läsa dem! Även om jag (och flera andra) korrekturläst tryckoriginalen många gånger är jag alltid livrädd för korrfel. Det måste sitta nedärvt från min långa tid som kommunikatör. Jag vet att det förekommer korrfel i böcker och det kan vara förståeligt i en längre bok - men jag vill inte se det i en bok som är 30-40 sidor. Jag slapp det, den här gången också. Puh!

Titta här så läcker min triss i Djurdoktorn ser ut tillsammans, Carolina Ståhlberg är en fantastiskt skicklig illustratör. Trevlig fredag!

Kommentarer